Over Arcona Yachts

Het Arcona Team is een groep van toegewijde zeilers die samen een passie delen. Zeilen!
Lees verder

Arcona Yachts AB, zeiljachten van de Zweedse werf

De Arcona zeiljachten worden gebouwd door Arcona Yachts AB. Een Zweedse werf die al 40 jaar topzeiljachten bouwt en continu vernieuwende zeilconcepten ontwikkelt. Altijd op basis van snelheid, veiligheid en zeilplezier. Zeiljachten van Arcona bevaren de hele wereld en behalen steevast hoge klasseringen bij wedstrijden. Na een dag presteren heerlijk relaxen in een omgeving die voorzien is van alle comfort, dat ervaart u op de Arcona. Een 100% Zweeds zeiljacht wat alles in huis heeft voor prestaties en onbezorgd genieten.

Het succes van onze zeiljachten

Net zo thuis zult u zich voelen in de salon, die door het mahoniehout en de luxe stoffering een welkome sfeer heeft. De nieuwe generatie zeiljachten van de Arcona werf is begonnen met de Arcona 400 die gelijk gekozen werd als zeiljacht van het jaar 2001 op de Stockholm bootshow. Daar opvolgend kwam de succesvolle Arcona 370, deze boot werd ”Boat of the Year” in Denemarken. De prachtige Arcona 460 kwam al snel daar achteraan. De definitieve doorbraak buiten de Scandinavische landen kwam met de Arcona 430, die eerst genomineerd werd voor “European Boat of the Year 2009” en later verkozen werd als “European Boat of the Year 2009” in de Performance klasse

Na een dag presteren heerlijk relaxen in een omgeving die voorzien is van alle comfort , dat ervaart u op de Arcona. Een 100% Zweeds zeiljacht wat alles in huis heeft voor prestaties en onbezorgd genieten.

European Boat of the Year

De Arcona 340 werd ook genomineerd werd voor “European Boat of the Year 2010”. De Arcona 340 liet intussen zijn talenten zien in het Nederlands wedstrijd circuit door overall winnaar te worden in 2010 in de ORC 2 klasse. De Arcona 465 is als waardige opvolger van de Arcona 460 als laatste model toegevoegd aan de Arcona range en heeft al veel lovende tests gehad in gerenommeerde watersportbladen als “Yacht” en “Yachting World”

Hoge kwaliteit zeilboten gebouwd op de Arcona Yachts werf in Zweden

Het succes van de Arcona range van zeiljachten is gebaseerd op de doordachte constructie van de schepen met als hart de gegalvaniseerde stalen frame waar alle krachten van kiel en tuigage worden opgenomen. Dit samen met de zeer hoge kwaliteit van vakmanschap in de prachtig afgewerkte interieurs maakt deze Zweedse zeiljachten geliefd bij iedereen die van een modern, snel zeiljacht houdt met een klassiek interieur.

De Arcona zeiljachten worden gebouwd op de eigen werf te Uddevalla aan de westkust van Zweden en op de eigen werf op het Baltische eiland Saaremaa. Deze horen beiden bij de modernste en efficiëntste werven. Hier wordt elke Arcona getest in een groot binnenbad met sprinkler systeem. Dit garandeert dat elke Arcona, bij aflevering, klaar is voor de elementen. Het hoofdkantoor van de Arcona werf is gevestigd in Gustavsberg/ Stockholm.

Arcona Yachts

Onze passie is om een boot voor u te bouwen waar u van houdt en waar u trots op kunt zijn.