Filosofie van Arcona Yachts

Hoogstaande kwaliteit is de basis, Zeiljachten gemaakt door vakmensen
Lees verder

Wat kun je van Arcona Yachts verwachten?

Bij Arcona bouwen we niet alleen zeiljachten, we zeilen er ook mee. We weten wanneer het gevoel op het roer niet goed is en we een aanpassing moeten doen. We begrijpen ook wanneer er een extra voetsteun nodig is, of hoe de plaatsing van een lier verbeterd kan worden. Onze grootste uitdaging in het bouwproces van Arcona jachten is het tot in de puntjes uitvoeren van elk project. Onze passie is om jachten te bouwen die de ultieme zeilervaring bieden.

Waarom zeilers kiezen voor Arcona Yachts

De doelstelling van het ontwerp van Arcona Yachts is een lichte, stijve constructie. De eigenaar die wil racen met zijn jacht heeft een zeer responsief en efficiënt zeilplan nodig. Er zijn Arcona eigenaren die racen én cruisen en met hun boot in de Caribbean en over de rest van de wereld hebben gezeild en hun jachten hebben voorzien van extra uitrusting. We hebben onze jachten voortdurend kunnen verfijnen aan de hand van hun zeilervaringen. Daarom zijn onze jachten licht en in staat om compromisloos en veilig te varen ook onder zwaardere vaaromstandigheden. Elk stukje van de “ontwerppuzzel” is hiervoor belangrijk.

Het succes van onze zeiljachten zit in ons DNA

De doelstelling van het jachtontwerp van Arcona Yachts is een lichte, stijve constructie. De eigenaar die wenst te racen met zijn jacht heeft een zeer responsief en efficiënt zeilplan nodig. Er zijn Arcona eigenaren die racen én cruisen en met hun boot in de Caribbean en over de rest van de wereld hebben gezeild en hun jachten hebben voorzien van extra uitrusting. We hebben onze jachten voortdurend kunnen verfijnen aan de hand van hun zeilervaringen. Daarom zijn onze jachten licht en in staat om compromisloos en veilig te varen ook onder zwaardere vaaromstandigheden. Elk stukje van de “ontwerppuzzel” is hiervoor belangrijk. 

Het succes van onze zeiljachten zit in ons DNA

De doelstelling van het jachtontwerp van Arcona Yachts is een lichte, stijve constructie. De eigenaar die wenst te racen met zijn jacht heeft een zeer responsief en efficiënt zeilplan nodig. Er zijn Arcona eigenaren die racen én cruisen en met hun boot in de Caribbean en over de rest van de wereld hebben gezeild en hun jachten hebben voorzien van extra uitrusting. We hebben onze jachten voortdurend kunnen verfijnen aan de hand van hun zeilervaringen. Daarom zijn onze jachten licht en in staat om compromisloos en veilig te varen ook onder zwaardere vaaromstandigheden. Elk stukje van de “ontwerppuzzel” is hiervoor belangrijk. Bijvoorbeeld een lay-out van de kuip die optimaal is voor cruisen, waarbij u alles binnen handbereik heeft – totdat u aan een race deel gaat nemen en uw volledige bemanning moet accommoderen. Door de kennis van beide aspecten te combineren hebben we met succes een reeks cruiser/ racers weten te ontwikkelen die alles aan kunnen. Arcona-jachten zijn ontworpen om comfortabel mee te racen en om snel mee te cruisen.

Ondersteuning

Wij ondersteunen de Arcona eigenaar tijdens het proces van aankoop, oplevering en after sales-service.

Vertrouwen

Al meer dan 40 jaar bouwt Arcona zeiljachten naar volle tevredenheid van de eigenaren.

Advies en assistentie

Tijdens het bouwproces hebben wij veel contact met de eigenaar om tot een mooi eindproduct te komen.

Door zeilers, voor zeilers

Zeiljachten voor zeilers ontworpen door zeilers. Wij zijn zelf actieve zeilers en hechten veel waarde aan een goed gebouwde en goed zeilende boot.

– Torgny Jansson, de oprichter van Arcona Yachts –

”Het is een fantastisch gevoel wanneer je gaat zeilen, begint te trimmen en de kracht van de boot voelt wanneer ze de sporen krijgt en vooruitschiet. Je voelt de balans en stijfheid; een onverslaanbaar gevoel.

Kwaliteit zeiljachten gebouwd door de Zweedse Arcona Yachts werf

Het ontwerp en de kwaliteit van onze zeiljachten is belangrijk voor ons en we nemen in het proces van het bouwen van een Arcona geen genoegen met minder. Elk jacht wordt handgemaakt door vakmensen en gebouwd met materialen van de beste kwaliteit. De apparatuur en instrumenten aan boord zijn van gevestigde en beproefde merken. We kiezen uitsluitend voor leveranciers die net zo veel om hun producten geven als wij om onze jachten.

Het productieproces van een nieuwe boot levert duizenden verschillende en complexe overwegingen op, de selectie van materialen en fittingen, en de keuze voor het lopend en staand wand om er maar een paar te noemen. De oplossing is om elke beslissing precies af te stemmen op de hoge standaard die we ons gesteld hebben en er voor moet zorgen dat we aan de verwachtingen van de eigenaren voldoen. Het is een moeizaam proces, maar het is ook eenvoudig, we willen simpelweg een boot bouwen waar wij en de eigenaar trots op kan zijn.

Arcona Yachts

Onze passie is om een boot voor u te bouwen waar u van houdt en waar u trots op kunt zijn.