De historie van de succesvolle Arcona Zeiljachten

Het Arcona Team is een groep van toegewijde zeilers die samen een passie delen. Zeilen!
Lees verder

Generaties lang liefde voor de zee en zeilen

Liefde voor de zee, eilanden en zeilen is al generaties lang in de Arcona Familie. De grootvader van de oprichter van Arcona zeilde een driemaster bark over de hele wereld en was ook een veelgevraagd stuurman onder de racejachten in die periode. De wens om de belangrijkste liefde voor zeilen van de familie te verenigen met het levensonderhoud was groot en eind jaren 60 durfden Ingrid & Bengt Jansson de sprong te wagen en zag Boo Marin, nu Arcona Yachts, het levenslicht.

De historie van de succesvolle Arcona zeiljachten

Het zeilen met mooie en snelle boten was en is een passie van de familie Jansson en er werden plannen gemaakt voor een eigen sterk merk. Niets anders dan het bouwen van winnende en mooie zeiljachten was de doelstelling. Met de zeer succesvolle ontwerper Stefan Qviberg aan boord, was de basis gelegd.

De Arcona 32 werd gelanceerd in 1982 en werd meteen geprezen. Het werd al snel een veelvoorkomende boot in havens rond de kusten van Zweden. Dit model werd eind jaren 80 verder ontwikkeld en de 32 werd de Arcona 321. Een loden kiel, high aspect rig en nieuw interieur waren de grootste verschillen. De 32/321 wordt tegenwoordig beschouwd als een klassieker en trendsetter en is nog steeds zeer gewild op de gebruikte markt. De laatste boot in de serie werd gebouwd in 1993. De zeer succesvolle lijnen van het ontwerp werden verder ontwikkeld tot de Arcona 36, ​​38 en de Arcona 40 DS uit de jaren 90.

Arcona Yachts hoofdkantoor in Gustavsberg Zweden

Arcona Yachts heeft zijn hoofdkantoor in Gustavsberg, slechts 20 minuten van het centrum van Stockholm en aan de rand van ’s werelds mooiste zeilwater, de scherenkust, Stockholm Archipel. Ontmoet ons hier en bekijk en test de Arcona zeiljachten in dit schitterende zeilgebied.

boten gebouwd

Boten per jaar

Zweedse werf

Tijdslijn van de Arcona geschiedenis

Het verloop door de jaren van de Arcona zeiljachten. 

1967

De oprichting van de Arcona werf was een feit

1981 - 1982

Verhuizing naar de huidige locatie op Cat Island in Gustavsberg, met meer mogelijkheden.

2001

Een nieuw tijdperk, de Arcona 400 werd gepresenteerd onder de titel “Een nieuwe generatie”.

2008

De Arcona 430, European Yacht of the Year, een mijlpaal voor de Arcona werf.

Heden

Met bijna 1000 gebouwde zeiljachten en een jaarlijkse capaciteit van 50-70 boten zijn we één van de grootste en meest toonaangevende jachtwerven in Zweden. Waarbij wij blijven optreden als een kleine werf waar service en aandacht voor elke boot en eigenaar ​​centraal staat.

Arcona Yachts

Onze passie is om een boot voor u te bouwen waar u van houdt en waar u trots op kunt zijn.