Arcona 380

Een uitgebalanceerde zeilboot? Dan kies je voor een Arcona 380 zeiljacht

Het ontwerp van de Arcona 380 heeft een prachtige rompvorm opgeleverd met een hoog snelheidspotentieel. De boot is stijf en zeilt hoog op de aan de windse koersen. Val af naar een ruime koers en hijs de gennaker voor nog meer snelheid en zeilplezier. Onder zeil is ze op indrukwekkende wijze uitgebalanceerd en reageert zeer goed op het roer met haar dubbele stuurwielen. De lay-out van het dek met brede gangboorden en een ruime kuip maakt haar gemakkelijk te hanteren, wat de bemanning een plezierige zeilervaring geeft. De Arcona 380 is een zeer populair model, zowel voor cruisende families als wedstrijd teams. Ze toont keer op keer haar succes in races, waaronder een overall overwinning in 2017 in de grootste offshore-race van Zweden, de ÅF Offshore Race waar ze mee voer in een standaard uitvoering.

De Arcona 380 zeiljacht met een prachtig interieur van Mahoniehout

Haar interieur weerspiegelt de aandacht die Arcona Yachts, overeenkomstig haar Zweedse roots, heeft voor detail en stijl. De grote, lichte en ruime salon is prachtig ingetimmerd met Khaya Mahonie. Diegenen die liever een lichter interieur hebben kunnen kiezen voor eiken. (Ga naar de foto galerij om de foto’s te bekijken). De Arcona 380 is verkrijgbaar met één of twee achterhutten.

Specificaties Arcona 380 Zeiljacht

Onze passie is om een boot voor u te bouwen waar u van houdt en waar u trots op kunt zijn.

Fotogalerij

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten

De Arcona 380, gebouwd met de nieuwste materialen

Al onze modellen zijn gebouwd met de nieuwste materialen en aan de hand van geavanceerde technieken. Voor de lay-up, waarin een 20 mm. Divinycell schuimkern is verwerkt, is gebruik gemaakt van de nieuwste vacuüminfusietechnologie. Alle schotten zijn verbonden met de romp en het dek voor extra stijfheid. In het hart van de boot bevindt zich het gegalvaniseerde stalen frame die alle dynamische krachten, de tuigage, de mast en de kiel draagt. Hierdoor is de boot sterk, stijf en responsive.

Arcona 380 tekeningen

Gebruik de slider om te navigeren

De Arcona 380 zeiljacht is de Aston Martin onder de zeilboten

“Als de 380 een auto was, zou het een Aston Martin zijn; een prachtig ontworpen, luxueuze en verfijnde sportauto: één bonk gecontroleerde ronkende kracht. Voor iedereen die van actief en puur zeilen houdt is dit dé standaard. Ik daag iedereen uit om met deze boot te zeilen en te proberen om niet te glimlachen als ze een windvlaag pakt en naar voren schiet. Ze is puur zeilplezier.”- Chris Beeson, Yachting Monthly, september 2014.

Contactformulier

Arcona Yachts

Onze passie is om een boot voor u te bouwen waar u van houdt en waar u trots op kunt zijn.