Arcona 415

De Arcona 415 zeiljacht is een cruiser om mee te racen

In juni 2011 lanceerden we de eerste Arcona 410 en onmiddellijk besefte het Arcona-team dat deze boot beter presteerde ondanks de toch al hoge verwachtingen. Ook de toonaangevende Europese watersportpers was onder de indruk van de snelheid, het comfort, de prachtige lijnen en het gemak waarmee de boot gezeild kan worden, zelfs onder moeilijke weersomstandigheden. Het eerste Arcona model uitgevoerd met dubbele stuurwielen combineert ze uitzonderlijke zeileigenschappen met veel comfort voor familie en bemanning, ongeacht of het gaat om cruisen of racen. De Arcona 415 is de verbeterde versie en heeft een nieuw dekplan en een aantal wijzigingen in het interieur. Standaard wordt de Arcona 415 geleverd met elektrische aandrijving.

performance cruiser kopen zeiljacht arcona 415

Een kwalitatief hoogwaardige zeiljacht met een moderne rompvorm

De voorganger van de Arcona 415, de Arcona 400, was het model dat Arcona op de kaart heeft gezet. Met het concept van een prestatiegerichte cruiser, begin 2000, veroverde de werf met de Arcona 400 Scandinavië stormenderhand, en de productie steeg binnen enkele jaren met 300%. De Arcona 400 was het meest verkochte model van Arcona Yachts. De Arcona 415 met haar prachtige lijnen en moderne rompvorm gaat, als een kwalitatief hoogwaardige cruiser met aandacht voor detail verder in de traditie van de Arcona 400. De Arcona 415 is gebouwd met de nieuwste materialen en aan de hand van geavanceerde technieken. De romp lay-up, waarin een 20 mm. Divinycell schuimkern tussen twee structurele laminaten glasvezel is opgenomen, is gemaakt met behulp van vacuümtechnologie. Alle schotten zijn aan de romp en het dek gelamineerd voor extra stijfheid. In het hart van de boot bevindt zich het gegalvaniseerde stalen frame die alle dynamische krachten, de tuigage, de mast en de kiel draagt, zodat de boot sterk, stijf en responsief is.

Specificaties Arcona 415 

Onze passie is om een boot voor u te bouwen waar u van houdt en waar u trots op kunt zijn.

Een zeiljacht met een doordachte layout

Haar kielontwerp en gebalanceerde roer maken haar samen met de doordachte lay-out van het dek en brede gangboorden gemakkelijk te hanteren onder zeil. Het prachtige met de hand vervaardigde interieur met Khaya Mahonie of eiken kan worden geleverd in een twee of drie hutten versie, en met één of twee toiletcompartimenten.

Arcona 415 tekeningen

Performance zeiljacht Arcona 415

De Arcona 415 is een prestatiegerichte zeiljacht

”De troef van de Arcona werf is vanaf het begin prestatie gerichtheid geweest. De boten bezitten het vermogen om wedstrijdjachten in verlegenheid te brengen. Hier is een advies voor een ieder die het beste uit een Arcona 415 wil halen onder kalme omstandigheden: raak het roer niet aan. Ze reageerde zo uitgebalanceerd in windkracht 2 tot 3 tijdens de testvaart dat elke menselijke interventie alleen maar zou leiden tot weerstand.”- Toby Hodges, Yachting World, november 2011.

Contactformulier

Arcona Yachts

Onze passie is om een boot voor u te bouwen waar u van houdt en waar u trots op kunt zijn.