18 april 2018

Najad AB heeft Arcona Yachts AB overgenomen. De bedrijven vervaardigen en verkopen zeiljachten in het premiumsegment en gaan daar mee door, ieder onder hun eigen merknaam.

Najad produceert luxe cruiser zeiljachten die zijn ontworpen voor lange afstanden, comfort en gebruiksgemak. Arcona produceert performance cruiser zeiljachten waar wedstrijden mee gezeild kunnen worden maar ook met de familie gewoon lekker comfortabel kunnen zeilen.

Samen vormen de bedrijven een van de sterkste spelers in de Zweedse zeilbootindustrie. Zij stellen ongeveer 90 mensen tewerk en halen een omzet van meer dan MSEK 100. In het voorjaar lanceren Najad en Arcona een aantal nieuwe modellen.

De bedrijven zullen het beheer en de administratie coördineren in het Najad-kantoor in Henån, op Orust. De vestiging van Arcona te Gustavsberg blijft bestaan en begeleid van daaruit de verkoop en service van de Arcona zeiljachten. Zij zullen hun respectievelijke productportfolio blijven ontwerpen, produceren en op de markt brengen als voorheen.

Najad’s CEO, Jörgen Ottosson, zal de rol van CEO op zich nemen voor beide bedrijven. Torgny Jansson, die met succes Arcona heeft opgebouwd en beheerd, verkoopt zijn bedrijf en zal de bedrijfsontwikkeling van de Arcona zeiljachten blijven leiden.